Coronamaatregelen

UPDATE 8 september 2020 - punt 5, 6 en 7 zijn licht aangepast.

Als schaakclub willen we, ook in coronatijd, zoveel mogelijk schaken. Maar dat moet wel op een verantwoorde en veilige manier gebeuren. Daarom volgen we de richtlijnen van de KNSB en het NOC-NSF:

 1. Heb je verkoudheidsklachten, zit je in quarantaine, heb je de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand die positief is getest, of ben je zelf positief getest, kom dan niet naar de clubavond.
 2. Bij de ingang van It Koartling kun en moet je je handen reinigen.
 3. Bij binnenkomst moet je je aanwezigheid registreren op een formulier. Deze gegevens worden na 4 weken weer vernietigd.
 4. Schud geen handen met de tegenstander en vermijd fysiek contact. Haal alleen je eigen consumptie op.
 5. De 1,5-meter regel moet in acht worden genomen inclusief eigen partij maar ook aan de bar, bij het analyseren of bij het bekijken van andermans partij. De speeltafels worden zo geplaatst dat er 1,5 meter tussen partijen kan worden gehouden. Indien nodig verdelen we de partijen over meerdere zalen.
 6. Na afloop van de partij bieden we de mogelijkheid het bord en de stukken reinigen. Dit is echter niet langer door de KNSB verplicht, gezien het materiaal maar 1x per week gebruikt wordt.
 7. Jeugd tot en met 12 jaar hoeft niet 1,5 meter afstand te houden (niet onderling en niet met volwassenen). Jeugd van 12 tot 17 hoeft onderling geen afstand te houden, wel met jeugdleiders.
 8. In het gebouw mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn (uitgezonderd de beheerder + kinderen onder 12 jaar). In een specifieke zaal is het maximum 20.
 9. Rick Weggen is de coronaverantwoordelijke. Bij vragen en zorgen kun je bij hem terecht, en hij ziet er op toe dat bovenstaande regels gehandhaafd worden.


  Voor meer informatie verwijst het bestuur naar het Protocol Veilig Schaken en het Plan van Aanpak opstarten clubavond van de KNSB.