Hendrik Heikamp uit Twijzel wint GP-cyclus

Het jeugdschaken mag zich de laatste jaren verheugen in een enorme stijging in populariteit. De jeugdclubs floreren en organiseren met grote regelmaat jeugdtoernooien. De Grand Prix toernooien, waarin de jeugdspelers volgens een vaste opzet spelen, zijn erg populair. Dit jaar werden er maar liefst 15 toernooien georganiseerd in de drie noordelijke provincies. Hieraan speelden meer dan 300 kinderen één of meerdere keren mee.

Op 9 juni jl. werd het laatste toernooi van de cyclus gespeeld en kon het eindklassement opgemaakt worden. Hendrik Heikamp uit Twijzel en lid van De Twee Kastelen uit Buitenpost had dit seizoen slechts 1 toernooi overgeslagen en wist zich al voor de start van het laatste toernooi, winnaar van de cyclus. In de eindstand had hij meer dan 40 punten voorsprong op nummer 2. (per toernooi kunnen max. 20 punten gewonnen worden) Het feit dat hij de meeste toernooien in de sterkste deelnemersgroep speelde en daarvan in 3 de maximale score wist te behalen, onderstreept zijn suprematie en roept de vraag op of hij met zijn 14 jaar het jeugdschaken al ontgroeid is.

Na de zomervakantie zal de nieuwe cyclus starten. De voorbereidingen voor de nieuwe GP’s, waarin de deelnemers op hun eigen niveau kunnen spelen, zijn al gestart. De jonge deelnemers staan nu al te popelen en vragen wanneer het volgende toernooi is!