Eerste puntverlies van koploper (rapid)

Op de kortste dag van het jaar (21 dec) speelden we ronde 6 t/m 10 van de rapidcompetitie. Of het door de op handen zijnde vakantie, Kerst of het weer kwam is onduidelijk maar een feit is dat er beduidend minder deelnemers waren dan in de eerste ronden.

De indelingscomputer vertoonde kuren maar gelukkig kon Bart, als ervaren indeler, vlot de nieuwe rondes bepalen. Hierdoor bleven we mooi binnen het tijdschema.

Bij rapid hoef je niet te noteren en gelden de normale regels. Een onreglementaire zet leidt niet meteen tot verlies. Jammer voor Lieuwe die dacht een vol punt te scoren. Het tempo blijft toch wel lastig voor velen. Voldoende tijd om iets degelijks neer te zetten maar te weinig om het precies kloppend te krijgen. Hierdoor kwamen er enkele onverwachtse wendingen op het bord.

De verrassing van de avond kwam in de 10e ronde. Jeroen leed zijn eerste puntverlies sinds bijna 3 jaar. In zijn partij tegen Bart, maakten beide een blunder - Bart liet pardoes een toren instaan, en Jeroen zag het niet... In het eindspel had Jeroen nog kunnen winnen maar met de wegslinkende tijd was de winstweg te moeilijk.

Jeroen blijft soeverein koploper met een paar achtervolgers op eerbiedwaardige afstand.