Felle strijd om B-titel

In tegenstelling tot het algemeen kampioenschap, waar twee kandidaten zich van de rest van het veld hebben losgeweekt, is er nog weinig tekening in de strijd om het B-kampioenschap.

Net als de bekercompetitie is dit B-kampioenschap nieuw in onze clubtraditie. Op basis van de eindstand van vorig jaar wordt er een indeling gemaakt binnen de interne competitie. Hierdoor ontstaat er een aparte competitie en bijbehorende prijs voor een groep (trouwe) leden.

Nu, iets na de eerste competitiehelft, zijn de categorieën toegevoegd aan de ranglijst en kunnen we precies zien hoe de strijd zich ontwikkelt.

Na de 16e ronde bevinden zich maar liefst 7 spelers binnen de marge van 1 winstpartij (200 pnt), respectievelijk:                                                                                                                      

  • Machiel, met maar liefst 13 partijen heeft hij het hoogste aantal punten vergaard met een 50 % score en maar één remise. Een man van uitersten?
  • Jan B., met slechts 5 partijen en een hoog percentage komt hij heel ver. Tijd om de komende ronden vaker zijn kunsten te vertonen?
  • Bartele, heeft de hoogste TPR van dit groepje en dus een geduchte kandidaat!?
  • René, stabiel rond de 50 %, kan zo maar naar de top van dit klassement sluipen.
  • Wiebe, heeft hoogst aantal remises en weinig winstpartijen, met iets meer risico meer punten verzamelen?
  • Siep, een onberekenbare speler en onze nieuwe competitieleider. Zou dit een voordeel zijn?
  • Ruben, de jongste van het stel en later indraaiend. De lijn doortrekkend kan hij misschien voor een verrassing zorgen?

Aan een voorspelling rond de uitkomst van deze spannende competitie waag ik me liever niet. Iedere week kan de stand een ander aanzien hebben. Wel durf ik de volgende uitspraak aan “de mannelijke winnaar van deze competitie heeft een e in zijn naam, waarschijnlijk zelfs in zijn voornaam". In tegenstelling tot de clubcompetitie kent de B-competitie geen barrage en daarom zal de winnaar direct na de laatste ronde bekend zijn, maar vast niet eerder!