Magere 24e interne ronde

Twee externe wedstrijden in dezelfde week, een KNSB ronde in het verschiet en meerdere spelers in de ziekenboeg, was de opmaat voor de 24e ronde. Dat er daarna maar drie partijen uit de indelingskoker kwamen is geen wonder.

Beide externe wedstrijden verliepen grotendeels naar wens, hopelijk later hier meer over. Rick wist in rap tempo de koning van Lieuwe op te jagen en midden op het bord mat te zetten.

Siep kreeg van Jacob een Caro Kann voorgeschoteld. Het werd de doorschuifvariant en optisch leek het lang gelijk op te gaan. In het middenspel verzuimde Jacob echter om tijdig te rokeren en kwam langzamerhand steeds verder onder druk te staan op de damevleugel. Zijn stukken kwamen in de knoop en Siep maakte dit rustig af.

De langste partij van de avond kwam weer eens op naam van Wiebe. Het eindspel met toren en licht stuk aan beide zijden en een onregelmatige pionnenstructuur was erg lastig te beoordelen. De vrede werd getekend en een korte analyse bracht geen uitkomst wie de betere kansen had. Een terechte uitslag dus.

Maandag a.s. staat de dorpencompetitie op de agenda, maar dat mag toch geen reden zijn om vrijdag te verzuimen? Ik reken op een hogere opkomst.

O ja, de stand om de B-titel blijft onveranderd spannend. De optocht van 7 spelers schuift door afwezigheid van Ruben en de winst van Siep weer een stuk in elkaar. Met nog 4 ronden te spelen lijken alle zeven nog kanshebber te zijn voor het veroveren van deze titel. Opkomst en indeling kunnen de doorslag geven.