Eerste puntverlies van Sven?

Voor de 2e en voorlopig laatste keer schaakten we op 27 januari in de Schakel. Een zaal met vele heroïsche partijen en leden aantallen waar we nu alleen nog maar van dromen. Hoewel, de jeugdafdeling groeit gestaag en op deze vrijdag konden we alweer een nieuwe jongen verwelkomen. Het tiental jongste spelers speelt een onderlinge competitie. Jente is momenteel koploper na drie overwinningen.

Voor de seniorencompetitie meldden zich 9 spelers. Siep was toe aan een staand nummer en kon alle partijen goed en objectief volgen, maar werd toch verrast door de overwinning van Lieuwe op Rick. Lieuwe zette, naar zijn goede gebruik, meteen in op een aanval richting de vijandige koning. Rick was even niet scherp en werd pardoes mat gezet.

Melle had een drukke avond. Voor aanvang van de partij moest hij eerst zijn schakende kleinzoons thuis brengen. Bote wachtte geduldig op zijn terugkomst maar was misschien toch een beetje in dromenland beland? Feit is dat Bote het in de opening meteen lastig had en moest knokken voor enig tegenspel. Na een venijnige paardenzet van Melle ging er nog meer materiaal verloren en gaf Bote op.

Jan van Paassen speelde tegen Anne-dirk. Voor toeschouwer Siep en ook voor anderen was er niet helemaal duidelijk wat er aan de hand was. Van beiden leken de stukken niet goed samen te werken. Jan leek iets beter te staan maar na een fout ging er een stuk van hem verloren en was de partij abrupt afgelopen. Met winst voor Anne-dirk.

Koploper Derk speelde tegen Sven een soort van drakenopening. Derk droomde later van een prachtig offer met pat tot gevolg, maar in werkelijkheid was het meer een soort nachtmerrie. Hij was absoluut niet tevreden over de opening en had maar één plan ter beschikking waar Sven zich prima op kon richten. Laatstgenoemde had ogenschijnlijk wel gemakkelijker spel, maar had moeite om dit concreet te maken. Siep gaf aan dat Derk zich met meer flair wel degelijk had kunnen bevrijden en met een klein plusje het eindspel had kunnen bereiken. Derk had net een jeugdspeler voorgehouden om een stuk niet naar achteren te zetten maar zijn terugtrekkende dame bracht hem meer dan nodig in problemen. Gevolg een terechte overwinning voor Sven met dus nog steeds een 100 % score.

Volgende week terug naar ’t Koartling met meteen een externe wedstrijd van DTK1.