Intern ronde 4

In de interne competitie konden we bij de 4e ronde meteen een nieuw lid verwelkomen, de 13-jarige Micha uit de Oekraïne. Hij moest het deze ronde opnemen tegen Lieuwe en wist daarbij meteen zijn eerste overwinning te behalen.

In een Franse partij tussen Hendrik Heikamp en Bartele Bosma maakte Bartele op de tiende zet een blunder waarna hij meteen wel kon opgeven. Hendrik is goed bezig de laatste tijd en door zijn overwinning op Bartele is Hendrik Heikamp op dit moment ongeslagen aan kop in de interne competitie.

Bij Bote de Haan en Sebastiaan Houpst kwam Bote met de witte stukken wat beter uit de opening. Sebastiaan kwam wat gedrongen te zitten met zijn stukken en Bote wist zijn voordeel steeds verder uit te bouwen waarna zijn overwicht zo groot werd dat Sebastiaan de kwaliteit moest opgeven zonder compensatie. Na de kwaliteitswinst wist Bote de partij eenvoudig naar zicht toe te trekken.

René Wijstra speelde tegen Melle Bosma en verloor vanwege een zwakke achterste lijn. Hij liet na de zwartveldige loper te ontwikkelen terwijl zijn toren ook nog in een soort van een penning kwam te staan. Kortom, Melle wist hier wel raad mee en door schaakjes was materiaalverlies voor René niet meer te vermijden.