Intern 7e ronde

In de 7e ronde waren er ditmaal 5 partijen te noteren. Hendrik Heikamp won van Jacob Spijkerman en nam door deze winst de koppositie weer over van Leffert Nicolai, die zelf deze ronde afwezig was.

De partij tussen Derk Schuttel en Jan van Paassen kende een spannend verloop. In een bekende variant van de Siciliaanse draak kwam Jan goed uit de opening. Derk verloor enkele tempi en miste daarbij ook nog pionwinst door een kleine combinatie. Jan zat op hete kolen maar zag daarna zijn stelling met vertrouwen tegemoet. In een poging om zijn voordeeltje uit te breiden naar meer tastbaar voordeel, opende hij de g-lijn. Hierna volgde een spannend slot. De zwarte zware stukken van Derk kwamen tot leven en keerden de kansen. Met het materiaal nog steeds in evenwicht was de druk helemaal omgekeerd en had Derk een prettige stelling tegen een verzwakte koningsstelling. Jan probeerde tegenwicht te krijgen met zijn pionmeerderheid op de Damevleugel. Na dameruil stortte dicht echter helemaal in elkaar. 0-1

Siep Postma wist met de zwarte stukken te winnen van Sebastiaan Houpst. Op zich was het een vrij open partij, waarbij Siep vrij vlot het initiatief kon overnemen. Nadat Sebastiaan de lange rokade had gespeeld en pion b3 was gespeeld, kon Siep een vernietigende aanval opzetten over de a-lijn met pion a5. Verdedigend kon Sebastiaan hier alleen zijn dame tegen inzetten, maar uiteindelijk kreeg Siep op de a-lijn een stelling van toren-dame-toren en na een torenoffer met schaak op a1 verloor Sebastiaan de dame tegelijkertijd met schaakmat door de zwarte dame. 

De partij tussen de de neven Melle Bosma en Bartele Bosma eindigde in remise. Beide spelers deden het voorzichtig aan.

Verder wist René Wijnstra te winnen van Lieuwe van der Veen.