Impressie Ronde 10 en voorronden beker

Door overlast op het spoor moest Siep helaas verstek laten gaan, maar gelukkig kon hij op afstand de indeling maken m.b.v. moderne hulpmiddelen. 

Interne competitie, met 2 partijen:

Melle speelde een korte overzichtelijke partij tegen Lieuwe en kon al snel zijn punten bijschrijven. Hendrik trad met wit aan tegen Anne-dirk. In een ruilvariant, gingen de kemphanen goed los. Hendrik veroverde de 7e rij ten koste van een open koningsstelling. In zijn aanvalsdrift overspeelde hij misschien zijn hand, want opeens was er verlies van een stuk. Hij speelde nog even door maar zag al snel het zinloze hiervan in.

Voorronden interne beker:

Bartele had tegen Sebas een stevig tijdsnadeel vanwege zijn hogere rating en moest scherp op winst spelen. In een ras tempo gingen er meerdere stukken van het bord, hetgeen de opdracht voor Bartele niet gemakkelijker maakte. Uiteindelijk kwam er een eindspel met ongelijke lopers op het bord met slechts een paar pionnen. Remise besloten als zo vaak in dit type eindspel. Door dit resultaat bekert Sebas reglementair verder.

Jan hanteerde zijn bekende stijl tegen Bote. De tegenstander flink onder druk zetten en dan buigen of barsten. In het middenspel stond Bote flink aangesnoerd en kon nauwelijks een vin verroeren. Jan leek meerdere goede plannen te hebben maar Bote wist zich langzaam aan de druk te ontworstelen en nam het initiatief over. Nadat Jan verkeerd terugsloeg in het centrum had Bote opeens winst in handen en dit gaf hij niet meer weg. Binnenkort volgt de loting voor de kwartfinales tussen de 8 overgebleven spelers.