Intern ronde 15

De stand in de interne is bijgewerkt. Opvallend is vooral dat plek 4 t/m 9 heel erg dicht in elkaar geschoven zijn.


Derk Schuttel speelde deze ronde tegen Sven Broersma. Sven staat op het moment stevig op de tweede plaats maar bij verlies zou Derk dicht in de buurt komen. Eerder dit seizoen werd Sven nog uit de opening door Derk verslagen, deze keer stond het na de opening gelijk. Er werden flink wat stukken geruild en vervolgens werd er tot remise besloten.

Wiebe van der Velde had het lastig aan het begin van het seizoen, maar inmiddels alweer een plek ingenomen in de subtop. Zijn begin in 2018 is echter niet top, hij verloor namelijk van Jan Bergmans. In de opening stond een paard van Jan erg lastig, maar hij wist deze te redden en de witte aanval tegen te houden. In het eindspel kwam Jan een kwaliteit voor en dit was beslissend.

Aiso Lycklama à Nijeholt versloeg Machiel Oostra. Voor Aiso en Machiel geldt eigenlijk het omgekeerde: Aiso startte dit seizoen sterk, maar verloor later wat terrein. Machiel stond na zo'n 9 rondes op een prima 6e plaats, maar verloor vervolgens 5 keer op rij. Ook tegen Aiso kon hij het niet bolwerken. Na een rustige opening stond Aiso met wit prettig, met veel macht in het centrum. Door een paar ongelukkige zetten van Machiel kon zijn damepaard nergens meer heen en was ook nog eens moeilijk te verdedigen. Machiel sloeg een pion en raakte daarna zijn paard kwijt. In het verloop van de partij werden de twee witte lopers heel sterk. Na creatief verdedigen van de koning verloor Machiel nog meer pionnen en ook nog een kwaliteit. Tijd voor de opgave dus, 1-0.

Ten slotte werd Rick Weggen tegen Jan van Paassen deze ronde remise. Beide spelers zijn zo rond plek 10-12 te vinden. Beide spelers hebben tot nu toe een vrij stabiel seizoen. Het is dan ook niet verrassend dat Jan tot nu toe de meeste remises heeft gescoord (4 stuks).