DTK1 wint van Sneek 1

Op vrijdag 13 oktober trad het eerste team van DTK aan tegen het eerste team uit Sneek. Vorig seizoen was ons team zeer succesvol in de competitie met de 2e plaats en als kers op de taart het winnen van de FSB-beker .

De eerste partij die afliep was die van Jeroen op het eerste bord. De grote stukken keurig afgeruild en wat overbleef was een stelling in slaapstand, derhalve remise.

Op het bord bij Bart liep de spanning hoog op. Ver in het middenspel stonden beide dames aangevallen en het was wachten wie dit pokerspelletje zou winnen. Het schijnoffer van de zwarte dame met het veroveren van de toren was iets te veel voor de witte stelling en bracht het punt bij Bart.

Ook Pieter had een goede avond. In een Siciliaan werkten de grote stukken in perfecte stijl. De pion op de g-lijn bleek te kwetsbaar en ging verloren waardoor de koningstelling verzwakt werd en in het eindspel verlies betekende voor zijn opponent. 

Als laatste was Sven nog in diep gepeins verzonken. De situatie op zijn bord was voor wit bevredigend maar er moest gewaakt worden voor tegenactie op de koningsvleugel. Het voordeel was een vrijpion op de zesde rij, maar zwart had een sterk paard wat voor de nodige problemen zorgde. Al met al had Sven de zaak diep door gerekend met als slot dame-promotie van zijn vrijpion. Mooi gedaan!  

Details

DTK 1 - Sneek 1 3½-½
Jeroen Weggen - Han Hol rem
Sven Broersma - Tjite Schram 1-0
Bart Lemstra - Hielke Gorter 1-0
Pieter Bronsema - Gert Both 1-0