Ruime winst DTK 3 op Bakkeveen 4

Het derde team van De Twee Kastelen wist met de ruime cijfers van 3-1 te winnen van Bakkeveen 4. In de mooie speellocatie van het bij Bakkeveen nabijgelegen Wijnjewoude kwam de overwinning vrij vlot tot stand. 

Als eertse stond René vrij snel gewonnen. Hij veroverde een stuk en vervolgens kwam hij ook nog eens de kwaliteit voor. Zijn opponent probeerde er nog wat uit te halen met een mat, maar toen René een dameruil afdwong vond zijn tegenstander Sebe Steenhuis het welletjes.

Fokko had zijn tegenstander Sander van der End in een soort wurggreep. Langzaam werd de prooi het slachtoffer van meerdere aanvallen. Een paardvorkje verschalkte de zwarte dame met schaak.

Siep kreeg uiteindelijk een eindspel op het bord met twee torens en een paard tegen twee torens. Zijn tegenstander Frederik Vogelzang bleef echter vechtlustig maar kon het helemaal opgeven na een foute torenzet.

Jacob op bord 4 kabbelde lang in rustig schaakvaarwater. Het leek ogenschijnlijk een remise partij, maar door een onachtzaamheid van Jacob kon de vijandelijke witte dame binnenkomen in de zwarte defensie. Dit kostte Jacob een paard en later de partij.

Details

Bakkeveen 4   De Twee Kastelen 3 1-3
 Sander van der End -  Fokko Nicolai  0-1 
 Sebe Steenhuis -  René Wijnstra 0-1
 Frederik Vogelzang -  Siep Postma  0-1 
 Willem van Dijk -  Jacob Spijkerman  1-0