Nipt verlies van DTK 3 tegen Bakkeveen 3

Afgelopen vrijdag was het weer eens volle bak in It Koartling te Buitenpost. Zowel het eerste team nam het op tegen WES, terwijl het derde team het moest opnemen tegen het derde team van Bakkeveen. Voor dit laatste duel stond er niets op het spel en was het een gevecht om des keizers baard.

De eerste partij die uit was, was de partij van René op bord drie tegen Jack Zeilstra. Het werd een positioneel gevecht, waarin de speler van Bakkeveen een pion wist te winnen. Ondanks dit lichte voordeel was er geen man overboord. Sterker nog, in de slotstelling waarin de Bakkeveenster remise aanbood, zat er nog een verborgen addertje onder het gras en had René, zoals het leek, via een combinatie de kwaliteit kunnen winnen.

Daarna won Bartele zijn partij op bord twee van Bauke Hoogstra. Ook deze partij kenmerkte zich door een positioneel gevecht, waarin Bartele steeds meer kleine voordeeltjes naar zich toetrok. Met de betere pionnenstructuur waren de oprukkende pionnen niet tegen te houden.

Rick speelde een prima partij op bord 4 tegen Freek Leistra. Ook in deze partij gemanouvreer van de stukken om het betere spel te krijgen. Onder druk verloor Rick een pion maar kreeg hier zeker compensatie voor in de vorm van het initiatief. Helaas verloor Rick zijn paard en moest opgeven.

Op bord 1 speelde Fokko Nicolai tegen Rienk van Dijk. Fokko had moeilijkheden met een antwoord te vinden op de aanval van zijn koningsvleugel. Fokko verloor enkele tempi, waardoor zijn opponent langzamerhand meer grip kon krijgen op de zwarte stelling. Deze was tenslotte zodanig moeilijk houdbaar, dat Fokko het voor gezien hield.

Zodoende werd het tenslotte een 2,5-1,5 overwinning voor de gasten uit Bakkeveen. Er rest nog één wedstrijd, uit tegen Schaakwoude 4.

Details