GP successen op Schiermonnikoog

Na een paar jaar is de jeugd Grand Prix Lytje Willem op Schiermonnikoog terug op de agenda. Dat is wel even vroeg uit de veren, want “de boot wacht niet”. Het toernooi kent, voor zover ik dat op afstand kan beoordelen, een goede organisatie en thuis zijn de uitslagen online te volgen. Daardoor is het mogelijk om al een verslag te maken voordat de jeugd aan de thuisvaart begint.

Drie spelers van DTK zagen het avontuur wel zitten en gingen, onder toezicht van hun enthousiaste ouders, naar het prachtige eiland.

Door zijn goede prestaties van de laatste toernooien was Hendrik Heikamp flink in rating gestegen en mocht daardoor aantreden in de B-poule. Een hele uitdaging, maar hij deed het prima. Weliswaar een slippertje halverwege maar met een score van 5 uit 7 wist hij de derde prijs te veroveren.

Sebastiaan Houpst kwam uit in de F-poule. Jammer genoeg oneven maar dat stoorde hem duidelijk niet. Met 3.5 uit 6 kwam hij net in de subtop terecht en kon zelfs de 2e prijs in ontvangst nemen, doordat in deze groep iedereen erg aan elkaar gewaagd was en bijna iedereen rond de 50 % scoorde.

Jente Douma, door de vele vakanties op dit eiland was het bijna een thuiswedstrijd voor hem, scoorde in de J-poule verdienstelijk 5 uit 7. Daarmee kwam hij op een gedeelde 2e plaats met 2 andere spelers. Het onderling resultaat was voor alle drie gelijk. Daarna de SB punten of een barrage? We zullen het later horen want “de boot wacht niet”.

Zonder twijfel kunnen we terugzien op een succesvolle schaakdag op Schiermonnikoog voor onze DTK-ers en zal de stemming er goed in gezeten hebben op de boot terug.