Een schaakavondje Oranje

Vanwege “Oranje” werd de interne competitie van 9 december afgelast. In Dubai werd gesproken van een schaakwedstrijd, maar volgens mij zijn die over het algemeen spannender dan de 1 e helft die wij voorgeschoteld kregen. En de afloop? Zou iemand na een voetbalavond de naam Oranje bitter bedacht hebben?

Nu trad alleen de jeugd aan voor hun wekelijkse schaakles. Een mooi moment om daar iets meer van te schrijven. Zo bedienen we meteen de trouwe rubrieklezer van onze website.

Met een groeiend aantal jeugdleden kunnen we langzamerhand wel spreken van een echte jeugdafdeling. Met de laatste aanwinst zitten we inmiddels op 13 spelers en gezien hun trouwe opkomst (ca. 80%) hebben ze het echt naar hun zin. De spelers zijn verdeeld over drie groepjes om iedereen op zijn eigen niveau les te kunnen geven. Derk heeft wel een combigroep met stap 1 en 2 dus als zich nog iemand geroepen voelt?

De drie trainers hebben (natuurlijk) hun eigen stijl, maar proberen in de drie kwartier die ze hebben uitleg, verwerkingsopdrachten en spelvormen te combineren. Zo stond deze week bij Stap 2 het hoofdstuk over de drie Gouden regels op het programma. In hun trainingspartij kregen de spelers een handicap mee. Totdat alle stukken ontwikkeld waren mocht ieder stuk maar 1 keer verzet worden. Dit werkte wonderwel. Het werden veel meer echte partijen. Bij een andere groep kwam dobbelschaak aanbod.

Na afloop van de les konden ook de trainers snel huiswaarts keren om zich op te maken voor een avondje Oranje. Naderhand een bittertje of een andere drank om de nasmaak weg te spoelen?