Impressie eerste Rapid-avond

Vrijdagavond 21 oktober vond de eerste rapid-avond van het nieuwe seizoen, plaats. Met een opkomst van 16 personen waaronder de jeugdleden Elger, Hendrik en Jurjen, voorziet deze competitie zeker in de behoefte.

De eerste ronde leverde meteen al een kraker op. Sven Broersma mocht met wit tegen Pieter Bronsema. Na verloop van tijd vloog de partij qua kansen alle kanten op en werd de tijdsdruk al maar groter. In een eindspel met beide spelers nog maar een toren en nog een pion voor Pieter, werd tot  remise besloten.

Na drie ronden stond jeugdlid Jurjen Noorlander bovenaan met drie uit drie. Er gingen al stemmen op of het jeugdlid al niet naar huis moest. Het was immers al over tienen. In de vierde ronde moest Jurjen tegen Sven. Het werd beslist geen walk over, maar Jurjen moest toch zijn meerdere erkennen in Sven. 

Na vijf speelronden staan Pieter Bronsema en Sven Broersma met 4 1/2 uit vijf gedeeld eerste. Daarna komt Albert van Dijk met 3 1/2 uit vijf en zeer verdienstelijk Jurjen Noorlander, met drie uit vijf, op de vierde plaats.

Al met al een leuke en gezellige avond.