Sven bevestigt hegemonie Rapid kampioenschap

De belangrijkste prijs in het Rapid kampioenschap was na 3 speelavonden al vergeven aan Sven. Op de laatste speelavond behaalde hij een “clean sheet” en bevestigde daarmee veruit de beste rapidschaker in dit veld te zijn.

Derk miste de eerste speelavond en speelde in totaal slechts 13 ronden mee, maar bleef door 10 winstpartijen toch veel van de veelspelers ruim voor. De derde podiumplek bleef nog lang spannend. Een vijftal spelers kon aanspraak maken op deze bronzen plek. De avond stond ook in het kader van een ander indelingsprogramma. Deze overgang blijkt cruciaal in de beslissing rond de derde plaats. Door een andere rekenmethode blijkt Siep net 3e te zijn geworden. Net voor René die nu op de ondankbare 4e plaats eindigt.

Wedstrijdleider Siep had bedacht om de groep in drie categorieën in te delen en per categorie een prijsje uit te delen. Naast Sven in de hoogste groep wonnen respectievelijk René en Siep beide andere groepen.

Volgende week geen schaakavond i.v.m. Goede Vrijdag. Later in april volgen nog 3 ronden, waarin de interne competitie beslist gaat worden.