Rapid 1e ronde

Afgelopen vrijdag werd de eerste ronde van de rapid competitie gespeeld. De opkomst was meteen groot met een aantal van 15 deelnemers. Dat is meteen een goed begin van de competitie en daarnaast was het een gezellige boel.

Dit seizoen kent de rapid een andere opzet. Er worden 5 ronden gespeeld waarvan een deelnemer de scores van zijn of haar beste drie avonden bij elkaar op mag tellen. Het voordeel daarvan is dat wanneer een deelnemer een avond niet aanwezig kan zijn, deze niet meteen uitgeschakeld is voor het winnen van het eindklassement. Maar we hopen natuurlijk voor elke rapid avond een zo groot mogelijke opkomst. 

Daarnaast worden elke rapid avond twee prijsjes uitgedeeld, één voor de winnaar van de bovenste helft van de competitie en één voor de winnaar van de onderste helft van de competitie.

Na de eerste ronde hebben Sven Broersma, Pieter Bronsema en Hendrik Heikamp met ieder 4 punten de leiding. De kans op verrassingen op zo'n avond is groter dan bij een normale partij, door het hogere tempo dat er gespeeld wordt. Zo moest Sven in de allereerste ronde meteen een verliespartij incasseren tegen René Wijnstra. Maar daarna maakte Sven geen fouten meer en won vier partijen op rij. De uitslagen en stand zijn te vinden onder het menu Rapid Competitie.

De prijsjes gingen deze avond naar Sven, Pieter, Hendrik en René