Hendrik Heikamp wint nipt de rapid

Al jarenlang spelen de schaakliefhebbers van De Twee Kastelen een rapid-competitie. (met klein kwartier op de klok en 5 partijen per avond)

Dit seizoen werd de opzet drastisch aangepast om de deelname te stimuleren. Per avond werden er twee prijzen uitgereikt en het eindklassement werd opgemaakt op basis van de drie hoogste avondscores van de deelnemers.

Na 4 van de 5 avonden stond Derk Schuttel fier aan kop, maar er lagen nog meerdere kandidaten op de loer om met de hoofdprijs aan de haal te gaan. Hij zou de score van 1 van de mindere avonden moeten verbeteren om ze op eigen kracht op afstand te houden.

De laatste avond troffen twee van die kandidaten elkaar en Leffert Nicolai verloor deze partij van Hendrik Heikamp. Derk wist nu zeker dat Hendrik de grootste concurrent zou worden, zeker nadat hij de onderlinge partij van Hendrik verloor.

Aan het eind van de avond kwam dit helemaal uit. Hendrik had met 5 overwinningen een “clean sheet” en kon de dagprijs in ontvangst nemen. Derk had de laatste ronde, ondanks een grote kans, zijn partij niet weten te winnen en kwam hierdoor 0.5 wedstrijdpunt te kort om de eerste plaats met Hendrik te delen. De wisselbeker gaat hierdoor naar Hendrik na deze jump op de laatste rapid-avond.