Bekeravontuur DTK ten einde

Gisteren was het dan zover, de halve finale voor FSB beker tegen Sneek. Dat het een zware kluif zou worden wisten we van te voren. Maar een verrassing zou er altijd in kunnen zitten, net zoals in de wedstrijd tegen Heerenveen. Helaas kwam het niet zover.

Met een einduitslag van 3-1 konden we huiswaarts keren, een gelijkspel zat er niet in. Dan hadden we nog kunnen uitvluggeren om de funaleplaats. Twee remise partijen en twee verliespartijen, dat was de matige oogst deze avond.

De eerste remise kwam van bord 3, waar Derk met de witte stukken speelde tegen Erwin Denissen. Na een soort van een gesloten Italiaan leek Derk in het middenspel iets beter te komen te staan, vanwege zijn betere pionnenstelling. In het toreneindspel bood Erwin remise aan, dat Derk aannam.

Daarna volgde een remise op bord 2 tussen Dirk Sieds Nolles en Leffert Nicolai. Leffert had vanuit de Silciliaan met de zwarte stukken enige problemen op te lossen op de damevleugel en dat leek wonderwel te lukken. Hij won op het moment dat wit daar leek door te stoten een pion, maar gaf deze in het vervolg weer terug. Wit was niet slagvaardig genoeg en Leffert greep het initiatief en won wederom een pion met betere stelling. Met beide spelers nog dame en paard en enkele pionnen op het bord bood Dirk Sieds in de tijdnoodfase remise aan. Leffert nam dit aan, maar had achteraf zeker kansen gehad op de winst, omdat nog een pion buitgemaakt had kunnen worden waarna het voor wit moeilijk verdedigen zou zijn geweest.. 

Niet lang daarma kwam de eerste verliespartij op bord 4 van Wiebe van der Velde, die zijn meerdere moest erkennen tegen Tjeerd Wiersma. Wiebe leek wat dreigingen te hebben, maar dit leek meer dan het was. 

Op bord 1 tenslotte had Pieter Bronsema het zwaar te verduren in zijn partij tegen Han Holl. Pieter kwam ongelukkig uit de Franse opening waarna hij eigenlijk weinig mogelijkheden meer kreeg op kansrijk tegenspel. Er leek steeds meer in te zitten dan er werkelijk inzat, ook doordat Han het voordeel vanuit de opening goed wist vast te houden. Op het moment dat Pieter zich leek te bevrijden kwam de genadeklap van Han en restte Pieter niets anders dan opgave. 

Daarmee kwam meteen ook een eind aan het bekeravontuur van DTK. Al met al kunnen we terugkijken op een prima resultaat voor dit team.